A SÁTRAK WEBÁRUHÁZA!

Kérdése van? Hívjon minket! 06 30 633 5409

Termék

Milyen anyagú a ponyva?

A ponyva anyaga PVC, mely erősségében a teherautó ponyváéhoz lehet hasonlítani. Típustól függően különböző anyagsűrűségű lehet. Az Arizona és Katedrál típusúak 900 g/m2; a Mester Ház II. és a Dome típusúak 650 g/m2, a Mester Ház 750 g/m2, míg a partysátraink 500 g/m2 sűrűségű.

A mobilsátraink PVC bevonattal ellátott poliészterből készültek.

Könnyen tisztítható, vízálló, és magas UV-védelemmel ellátott ponyvákkal dolgozunk.

 

Hány évet bír ki a sátor?

Amennyiben a felhasználás a megfelelő körültekintéssel történik, és a ponyva nincs extrém terhelésnek kitéve, úgy a 10 év a minimum elvárás az élettartamukkal kapcsolatban. Fontos, hogy némi gondoskodás szükséges, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni a várható élettartamból. Pl.:  A sátor feszítéseit időnként át kell nézni, hogy nem lazultak-e fel, ez különösen fontos az első évben. A sátorponyva megfeszítése után, a ponyva még hónapokig helyezkedik a vázon, így az első évben, legalább havonta és/vagy minden nagyobb szeles időjárás után ajánlott átnézni a feszítéseket, és ha fellazult, feszítéssel helyreállítható a stabil szerkezet.

 

 Milyen erős szelet bírnak ki a sátrak?

A garancia 80 Km/h-s széllökésekre szól, azonban itt nagyon fontos megjegyezni, hogy ennél messze erősebb szelet kibírnak a sátraink, de a garanciát nem lehet olyan erősségű szelekre kiterjeszteni, amik pl. egy háztetőt meg tudnak kezdeni. A tapasztalt az, hogy bőven 100Km/h szeleket is bírnak a sátraink. Igazán nagy szélkárunk még nem volt. Kisebbek előfordulnak, de nagy még nem volt.

Lényeges dolog a szélteher kérdésében az emberi tényező.  A sátrat nem szabad nyitva hagyni  szeles időben, és amikor nem vagyunk ott, mivel ha a sátorba befúj a szél, és nem tud kijönni a másik oldalon, kialakul egy zsák hatás, amiben előbb utóbb a szél győz, és széttépi a sátrat.

 

A hóterhet bírják a sátrak?

A sátorra hullott havat eltávolítani a sátorról nem kötelező, de javallott. Hosszú távon, ha a sátorra hulló vastagabb hóréteget valamilyen tompa/puha végű tárggyal lelökjük, azzal növelhetjük a sátor élettartamát.

 

Állattartásra alkalmasak a sátrak?

Raktársátraink igen, de nagyon oda kell figyelni, hogy a sátor belsejében egy karámot, vagy valamilyen kerítést kell kialakítani, hogy elkerüljük, hogy az állatok megsértsék, vagy kirágják a ponyvát. Pl. egy bika vagy kos a szarvával. Tanácsos időnként szellőztetni, mivel maga a PVC nem légáteresztő.

 

Hogyan válasszam ki, hogy melyik sátor szolgálja legjobban céljaimat?

Alapvetően az első lépés a cél meghatározása. Pl.: ömlesztett terménytárolás, raklapos áru raktározása, géptárolás… stb. Második lépésként a tárolásra kerülő anyagok, gépek méretét és mennyiségét kell meghatározni. Ezek a paraméterek már megadják a szükséges alapterületet / magasságot / szélességet, ami alapján már könnyen kiválasztható kínálatunkból a célnak megfelelő termék. Amennyiben még így sem sikerül meghatározni, vagy egyéb speciális kérdések is felmerülnek, úgy keresse bizalommal kollégánkat elérhetőségeink valamelyikén, és szívesen segítünk az Ön számára legjobb megoldás megtalálásában!

 

A sátor magasságát meg lehet emelni?

Előfordulhat, hogy Önnek a kínálatunkban szereplő sátorhoz képest csak egy kicsi magasságkülönbségre lenne szüksége. Pl. a 9 x 15 méteres sátor megfelelne az Ön igényeinek, viszont, valamilyen egyedi ok miatt 10-15 cm-el nagyobb vállmagasságra van szükség, de nem szeretné megvenni az eggyel drágább, és magasabb sátrat, mivel azt a magasságot már nem használná ki, és nem szeretné megfizetni a két sátor közti árkülönbséget.

Ebben az esetben ki lehet emelni a sátrat több módon:

Zsaluval kell megcsinálni a sátornak a sáv alapot, és így 20-25 cm-el is lehet növelni a magasságot. Ebbe tökéletesen rögzíthető a sátor betoncsavarral. Ami fontos, hogy mivel az ajtó alatt nem lesz zsalu, meg kell oldani, hogy az ajtóponyva alatt ne fújjon be a szél. Ezt valamilyen kis tolóajtóval, lemezzel, bármivel meg lehet oldani.

Betontuskókkal is ki lehet emelni a sátrat, viszont ez lényegében azt jelenti, hogy „emelt” pont alapot csinálunk a sátornak. Itt fontos, hogy a kiemelt lábak közötti üres részt földdel, vagy valamivel töltsük fel, hogy a szél ne tudjon ott befújni. Az ajtót, az előző pontban leírtak szerint kell ellátni valamilyen takarással.

 

Össze lehet építtetni több sátrat?

Ha Önnek a kínálatunkban szereplőknél hosszabb sátorra van szüksége, úgy van lehetőség arra, hogy hosszában több sátrat összeépítsünk. Az általunk forgalmazott sátrak közül  bármelyikkel meg tudjuk csinálni. Így például egy 9 m x 15 m-es sátorból tudunk csinálni, egy 9 m x 30 m-est, 15,25 m x 30,5 m- esből egy 15,25m x 61 méterest…stb.

Az összeépítés módja gyakorlatilag egyszerű, egy ív kimarad az egyik sátorból. Ezután a két ponyvát felhúzzuk a sátorra és a középső ívhez hosszában ugyan azon az elven feszítjük a ponyvát, mint a normál sátornál.